mandag 2. mai 2011

Hva var det jeg sa? - Helsevesenet og overtidsbruk.

Ikke bare de private nei.
Her er hva jeg skrev om saken tidligere.

Utopi? Arbeiderpartiets partisekretær og antakelig de andre rikspolitikerne lever i en litt annen verden enn oss andre ser det ut til.

Man sitter på Stortinget og i sentrale ledelser og sprer om seg med fagre ord og prinsipper, som i praksis er umulig å etterfølge på stramme budsjetter. Om Stortinget innførte et DRG-system for brukere av kommunenes helsetjenester, og en lovbestemt bemanning pr. bruker jfr diagnoser og pleiebehov, så hadde man kanskje kunne kommet uønskede deltidsstillinger og uvettig vikarbruk til livs - i alle fall nesten.

Men inntil den dagen da politikerne sentralt tør å trekke hodene sine opp av sanden og få tungene sine ut av velgernes rumper, og faktisk sette opp retningslinjer for hva den offentlige helsetjenesten skal inneholde og budsjettere realistisk i forhold til de standarder man ønsker å holde, så vil helsepersonell fortsatt kunne jobbe til krampa tar de, om de ønsker det eller ikke.

Politikerne pisser oss i ørene og prøver å å lure oss med å tro at en golden shower består av gull og ikke ammoniak og andre avfallsstoffer. Det er derfor du våkner opp som en 80-årig pleietrengende bruker av helsetjenestene våre, og lukter nettopp piss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar