fredag 31. august 2012

20 års fengsel for overfallsbarbering


Saken er altså at en gruppe amishfolk, som er dypt uenige med andre amishfolk som er dypt uenige med de igjen, har gått rund og klippet skjegget til de amishfolka som de var dypt uenige med, fordi skjegget i amishmiljøet har en viktig symbolsk betydning.

Lederen for de onde amishfrisørene sier at han burde få lov til å straffe kirkens folk, siden Staten kan straffe folk for å bryte bl.a. trafikkregler. Noe sier meg at enkelte kirkeledere setter rimelig stor pris på seg selv.

Samuel Mullet, som sjefen sjøl heter, tok med seg tre sønner, en svigersønn og andre (ikke definert i artikkelen) familiemedlemmer og klippet i vei fordi han var misfornøyd med at hans bannlysing av åtte familier som ikke likte lederstilen hans, ble omgjort av et kirkemøte. Altså, har man bannlyst noen, så har man bannlyst noen, og det burde vel være regler som i magi, at den som kaster en forbannelse må være den som opphever forbannelsen, ellers så kan jo hvem som helst komme og ødelegge alt arbeidet man gjør.

Skulle bare mangle.

Det som er spennende her, er at de risikerer 20(!) års fengsel etter tiltalen hatkriminalitet motivert av religiøse uenigheter.

Her til lands kan man få, om man er så uheldig og blir dømt, f.eks. få 14 dager til 5 år for grov uaktsom voldtekt... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar