tirsdag 28. august 2012

Punk, pupper, Madonna m.m.

Jeg beklager å være sent ute med denne, men bedre sent enn aldri.

Medlemmer av Pussy Riot dømmes til to års fengsel for å ha forstyrret offentlig ro og orden, motivert av religiøst hat da de med sang ba jomfru Maria om å drive Putin ut av presidentkontoret. To av medlemmene har flyktet fra Russland, og rekrutterer nå nye feminister til nye aksjoner.



Undertegnedes favorittfeminister Femen er selvsagt på barrikadene for de "blasfemiske" punkerne, og stiller opp med motorsag og det man vel kan kalle nedskjæring av religiøs innflytelse.

Madonna,  som ganske så sikkert ville følt seg hjemme med både band og feministgruppa,
 er blant (visstnok) flere kjendiser som protesterer mot rettsforfølgelsen, mens flere russiske kjendiser ber russere om å samle seg rundt den russisk ortodokse troen. Den russisk ortodokse patriark Kirill sier Russland er blitt utsatt for en religiøs fornedrelse av bandet.

Jeg tror forøvrig Madonna kunne skremt selv Putin av hesten; sjekk de ryggmusklene! Oh.

Femen har selvsagt svart patriarken med følgende ordspill: Kill Kirill
Maner kanskje ikke ikke til fred og forsoning med slike vittigheter, men i et land som lokalt i St. Petersburg har fått vedtatt en lov som sier noe slikt som at det er ulovlig å spre propaganda i form av offentlige handlinger i favør for homofili og transseksualitet for ungdom under 18 år, så er det kanskje ikke så rart at man uttaler, og annet, seg i relativt ekstreme ordlag.

Jeg lurer litt på om det er blasfemi mot jomfru Maria, eller om det er blasfemi mot Putin jentene er dømt for?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar