lørdag 31. desember 2011

Stein Erik Hagen, prostatakreft og brun finger aksjon

Stein Erik Hagen har prostatakreft (VG-artikkel)

I følge artikkelen er prostatakreft den vanligste formen for kreft blant menn. Jodda, det er forsåvidt riktig det, men i følge kreftregisteret, så er det også den vanligste formen for kreft blant alle enkeltorganene. Med 4299 tilfeller formelig danker den ut brystkreft og lungekreft med henholdsvis 2760 og 2648 tilfeller pr 2009. Dødligheten er prosentvis den samme blant prostatakreft og brystkreft (dog regnet ut med begrensede matteferdigheter), mens lungekreft borger for autanasi om du spør meg.

I november foregår movember, en aksjon der menn lar barten vokse og så samler man inn og støtter denne barten på en eller annen sponsormåte tror jeg. Skal innrømme at jeg ikke liker barter, og synes opplegget er langt mer komplisert enn den sløyfa som brystelskerne har fått seg.

Jeg har derfor på facebook et par ganger tatt til orde for en Brun Finger aksjon, som desverre ikke har slått helt an. Men om man kunne ha ordnet noen brune sløyfer, brune rumpedildoer formet som fingre, brune hansker for hjemmeundersøkelser, brune kampanjer på brune puber, brune t-skjorter osv osv; ja det er bare fantasien som setter grenser. Movemberaksjonen må vel ha gått nærmest upåaktet hen i Trøndelag, så hvorfor ikke satse på en aksjon som har litt mer bredde?

Altså: Brun finger aksjon, for de som ikke helt skjønner moroa, peker (!) på det faktum at prostata er en kjertel man kjenner 3-5 cm oppe i menns endetarm. Om denne øker i størrelse, så kan det bety at den har utviklet kreft. Men noe av fordelene med å undersøke dette, er også det aktum at prostatakjertelen også kalles mannens p-punkt. "Før en finger opp i xxxxx og du kan kjenne et valnøttlignende område, som du kan stimulere ved å trykke oppover mot symfysen (skambenet)." Altså ikke helt ulikt kvinnens g-punkt, og skal på samme måte visstnok kunne gi heftige orgasmer, som ikke nødvendigvis setter en stopper for elskovsakten.

Godt mulig det er denne kjertelen som gjør at mange menn synes det er ganske OK å bæsje.

Så folkens. Det er på tide å få fingern inn i rumpa og peke på problemet! Ingen grunn til at alvoret ikke skal være til gjensidig glede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar