onsdag 16. desember 2015

Takk til deg Anders, for denne oppfordringen i det som strengt tatt burde være for normal folkeskikk å regne

Her oppfordrer Anders oss menn til å ta oss sammen, og te oss som ekte menn. Hovedproblemet er altså at kvinner regnes som fritt vilt på byen, og at menn jakter på fitte (et noe avkortet resymé dette altså). Vi menn bør vokse opp og ta i hu de gamle regler for gentlemen; det være seg å spandere med minimum 10% tips, tilby damen jakken, sørge for at hun kommer seg trygt hjem og ikke utnytte henne dersom hun ender opp stupfull og ute av stand til å ivareta seg selv.

Alt dettte er selvsagt greit nok, relativt selvsagt. Det kan sies litt kortere: Drit i hva folk mener, te deg med et minimum av respekt til dine omgivelser og med litt mer integritet enn en rabiat elefant på viagra. Joda, jeg - en noe surmaget middeladrende mann(?) -synes at dette innlegget er nokså meningsløst.

Alltid hyggelig å spandere på date, Anders, men ikke alle går nødvendigvis på steder med en hovmester, og jeg regner selvsagt med at de fleste kvinner i mer eller mindre grad er i stand til å ordne seg både bordplass, taxi og hva det nå enn måtte være. Så i forhold til hva man innehar av ressurser, så handler det vel i bunn og grunn være noe oppmersom mot daten, og forholde seg til denne i henhold til personlighet og dialog.

Ikke alle menn dater nødvendigvis kvinner, og det vil fort se merkelig ut når to ekte menn står der og holder stolen fremme for daten, eller ikke enes om hvem som skal gå etter hovmesteren. Ikke alle kvinner er kvinner heller, og ikke alle kvinner er porselensdukker som synes det er greit at en mann tar på seg en gentlemannsansikt, vel vitende om at hverdagen ikke fungerer på dette nivået - dog, det er alltid hyggelig å bli satt pris på, men det er alltid relativt i forhold til den du er på date med om hva som er å verdsette og hva som er å parodiere.

Selvsagt skal man ikke pule bevisstløse kvinner. Ikke bevisstløse menn heller, kort sagt skal man ikke gjøre noe med bevisstløse personer annet enn å sørge for at de er trygge, det burde ikke være nødvendig å si. Dessverre er det mange overgrep som skjer i forbindelse med "hyggelige" lag, men jeg tror ikke disse tar til seg det du skriver, Anders. Jeg tror de gir faen, og ikke ter seg med hverken respekt eller integritet for noe som helst.

For meg handler det å være en ekte mann, om man skal tviholde på denne stereotypien, å ta vare på sin familie, ta ansvar og holde på det. Men dette er ikke eksklusivt for menn! Dette handler om å være et medmenneske; å forholde seg til sine omgivelser, ikke etter et obskurt manus, eller fordums holdninger om skikk og bruk, men i samhandling med den personen du har foran deg, fullstendig uavhengig av genetalia og kulturelt uttrykk.

Det handler om å være medmenneske.

PS
Går man på date i 10 minusgrader, så bør man jaggu ha vett nok til å ta med seg en jakke...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar